Eilen tuli katsottua V for Vendetta ja Enkelit ja Demonit. Ensimmäinen leffa oli omalla tavallaan hyvin mielenkiintoinen, etenkin koska olen käynyt Lontoossa ja tunnistin tuttuja paikkoja elokuvasta. Toisestakin elokuvasta pidin, koska tykkään itsekin ratkoa kaikenlaisia arvoituksia. En tiedä voinko syyttää kuumeisia aivojani, vai menikö juoni oikeasti molemmissa elokuvissa hiukan liian nopeaa. Ihmisten nimet oli vaikea muistaa, ja etenkin tätä Dan Brownin teokseen perustuvaa elokuvaa Enkelit ja Demonit katsoessani mietin, että kahteen tuntiin ei varmasti ole saatu mahdutettua koko teosta. Miehellä on käsissään tavara, joka voi räjäyttää koko Rooman ja Vatikaanin, mutta hän silti antaa tutkijoille vihjeitä siitä, miten hänet saadaan kiinni? Kaiken lisäksi päättelysarja oli aika simppeli.

Äiti kävi tänään ja toi ruokaa kun en itse pääse tässä kunnossa kauppaan. Hetken päästä lähdettyään soitti, että minun pyörä on ilmeisesti pöllitty koska sitä ei näkynyt siellä, missä olisi pitänyt. Onnittelut vaan sille, joka päätti varastaa lukossa olevan pyörän, josta on rengas paskana. Pitää ilmeisesti ilmoittaa poliisille. Poliisista tulikin mieleeni tämän päiväinen kaupunkilehti, jossa oli hieno poliisiuutinen:

"Perjantaina yöllä tuotiin säilöön päihtymyksen takia [paikallinen] mies. Kun häntä oltiin vapauttamassa aamupäivällä, hänet todettiin kuolleeksi. Asian tutkinta on kesken."

Tunnen ehkä hieman myötähäpeää poliisilaitosta kohtaan, mutta on se varmaan hirveämpää, että esim. miehen vaimo on ensin kuullut miehensä joutuneen yösäilöön, minkä jälkeen hänelle on ilmoitettu miehensä kuolleen. Hmm. Taidanpa varustaa itseni nenäliinoin sekä paksulla hupparilla ja mennä katsomaan, oliko äidillä vain silmät hukassa. Toivottavasti näin.