Koeviikko alkaa olla kohta ohi, neljän päivän viikonlopun jälkeen minulla on vielä jäljellä äidinkielen koe ja englannin suullisen kurssin keskustelu. Hamsterivauvoja löytyi tänä aamuna lisää "pari kappaletta". Olen aiemmin nähnyt kolme kerralla, kun avuttomat rääpäleet ovat yrittäneet mönkiä pesästä ulos. Nyt kehtasin jo kurkata sisälle pesäkoppiin ja totesin nakeroiden yhteislukemaksi seitsemän. Vilinää ja vilskettä tulee siis noin viikon päästä olemaan, kun pikkuiset päättävät lähteä tutkimaan häkkiä :)

Kaupungin yleinen jouluilme ahdistaa. En pidä joulusta ja elämme vielä marraskuuta, mutta silti joka paikka toitottaa joulun kaupallista sanomaa. En tiedä, pidänkö edes siitä kristillisestä ajatuksesta, mutta en ainakaan tästä kaupallisesta. Kokonaisuudessaankin joulu aiheuttaa ihmisille vain harmaita hiuksia, stressiä ja tappelua. Ahdistaa myös, kun jopa äitini kyselee jo, missä vietän jouluni. En mitä tiedä, eikä minun vielä marraskuussa kai kuulu tietääkään?!

Joululahjat ovat toinen asia. En jaksa innostua niin paljon, että alkaisin väsätä ihmisille ihan oikeita lahjoja. Tuskin saan itsekään mitään, mutta ajattelin kuitenkin kaiken varalta leipoa keksejä. Käärin ne sitten vaikka sellofaaniin tai muuhun vastaavaan ja annan lahjaksi, jos joku minut (iloisesti) yllättää. Ajattelin itse, että uhraan osan vähäisistä rahoistani ja ostan lahjan keräykseen, jonka "tuotto" menee lapsille, joiden perhe elää toimeentulotuen piirissä. Myös toisenlainenlahja.fi kävi mielessäni, sillä sain toissavuonna ystävältäni lahjaksi tiedon, että hän oli lahjoittanut afrikkalaisille lapsille leluja. Haastan siis kaikki lukijatkin edes harkitsemaan, voisiko jonkun joululahjan korvata tällaisella lahjalla, joka varmasti tulisi suurempaan tarpeeseen? Voin omalta kohdaltani myös kertoa, että tämä lahja on sellainen, joka muistuu mieleen parhaiten, kun kysytään, mitä olen saanut joululahjaksi. Siispä lahjan kaikki vastaanottajat ovat lahjasta mielissään.

Näillä saatesanoilla, hauskaa joulukuuta kaikille. Yrittäkää selvitä jouluostosruuhkista sekä tästä ylenpalttisesta kaupallisuudesta ja punaisesta väristä.