Jätin avaimet vahingossa kotiin, joten jäin lukkojen taakse. Odotellessani ulko-oven vieressä, että poikaystäväni toisi avaimen, kuulin jonkun laulavan Walking in the Airia. Laulu on ehdottomasti yksi talvisista/jouluisista suosikeistani, ja oli aivan loistavaa kuulla jonkun laulavan sitä. tällä jollakulla on myös aivan loistava lauluääni, olen kuullut hänen laulavan aikaisemminkin. Kun poikaystäväni toi avaimen, jäin vielä hetkeksi ulos kuuntelemaan kappaletta. Oli aivan pimeää ja jokapuolella oli jouluvaloja. Joku äkkiä, hankkikaa minulle Raskaampaa Joulua -levy, jossa on minun makuuni tulkintoja vanhoista joululauluista.

Ainoat asiat, joita jään tästä talosta kaipaamaan kun muutan joululomalla pois, ovat vaatehuone ja naapurin täti, joka laittaa aina todella hyväntuoksuista ruokaa. Aina aamuisinkin kouluun lähtiessä sieltä saattaa tulla tuoreiden sämpylöiden tai hirvenkäristyksen tuoksu. Mitä en jää kaipaamaan on yläkerran naisia pieksävän naapurin aamuherätykset ja alakerran naapurin ABBA-bileet. Onneksi uudessa asunnossa naapurit ovat kaikki vanhoja mummoja ja todennäköisesti joudun kärsimään pullantuoksuisista huomenista seuraavan vähintään vuoden ajan.

Hamsterinpoikaset ovat kasvaneet hurjasti ja nyt ne jo ihan näyttävätkin pieniltä talvikoilta. Seitsemästä karvakasasta tämänhetkisten laskelmien mukaan neljä on tyttöjä ja kaksi pojista on safiirin värisiä, kun muut ovat normaali talvikkoja. Kuvia en voi tarjota, sillä kakarat ovat jo niin hirmuvauhdissa nukkumisen ulkopuolella, että neljä vuotta vanha kamerani ei pysy vauhdissa mukana. Tappelua syntyy siitä, kuka saa viimeisen herkkupalan ja kuka saa seuraavaksi juosta juoksupyörässä - viimeisen kanssa on päädytty demokraattiseen kompromissiin, että ängetään kaikki samaan aikaan juoksupyörään ja yritetään epäonnisesti saada se liikkeelle. Suunta on monesti ollut sama, mutta jostain kumman syystä se ei silti vain pyöri ;)

Kävin myös katsomassa Rare Exports -leffan. Päähenkilö oli suloinen poika, näin pohjoisen ihmisenä myötäelin huumorin lisäksi kaiken muunkin ja taru joulupukista laitettiin kyllä aika lailla uusiksi, mutta hyvällä lailla. Suosittelen lämpimästi, jos haluaa tietää, miten pukki voi keretä tuhansiin paikkoihin yhden yön aikana :D

Näiden sanojen saattelemana leppoisaa joulunodotusta kaikille!