Sancia vaati saada glögi-pipari-juustokakun ohjeen, joten tässäpä se :)

  • 200 g piparkakkuja
  • n. 75 g margariinia
  • 200 g tuorejuustoa (maustamatonta, mutta miksipä joku erikoisempikaan ei kävisi)
  • 2,5 dl vispikermaa
  • 5 liivatelehteä (voi korvata jauheella kun lukee mittasuhteen purkista)
  • 2 tl vanilliinisokeria
  • ½ dl sokeria
  • halutessasi myös n. 2 tl piparkakkumaustetta
  • 5 dl glögiä
  • 4 liivatetta
  1. Murskaa piparit yleiskoneella tai käsin. Sulata margariini, lisää murskaan ja painele irtopohjavuokaan. Vuoan pohja kannattaa vuorata leivinpaperilla, säästyy tiskaukselta ja kakku on helpompi siirtää lautaselle. Laita vuoka jääkaappiin.
  2. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto, vatkaa notkeaksi seokseksi. Lisää sokeri, vanilliinisokeri ja piparkakkumauste.
  3. Keitä kattilassa tilkka vettä. Laita kiehuvaan veteen ensin kylmässä vedessä luonneet liivatelehdet. Kaada seos tuorejuusto-kermaseokseen, sekoita ja lisää piparkakkupohjan päälle. Laita kakku jääkaappiin.
  4. Kiilteen kanssa on tärkeää, että neste on jäähtynyt riittävästi, ennen kuin kaadat sen kakun päälle. Muuten keskimmäisen kerroksen vaalea neste sulaa ja nousee glögikiilteen sekaan. Liota liivatelehtiä kylmässä nesteessä n. 5 minuuttia. Keitä glögiä kattilassa niin kauan, että höyryä alkaa nousta. Lisää joukkoon liivatelehdet, joista olet puristanut pois ylimääräisen veden. Keitä hetki ja ota pois liedeltä. Kun neste on jäähtynyt tarpeeksi (mutta ei vielä alkanut hyytyä), kaada se kakun päälle ja laita kakku jääkaappiin useaksi tunniksi, mielellään yön yli.

Kuvaa minulla ei tästä luomuksesta ole, mutta jos haluaa koristella niin jonkinlainen piparkakkumurska tms. kävisi varmasti kakun päälle oikein hyvin! :)