Liikennevalot musisoivat aamun kosteudessa. Kävelin vaihteeksi yksin kotiin. Basilikat ja salviat kaivavat jo itseään pinnalle, kunhan eivät hukkuisi.

Kesäloma on mennyt mukavasti tehden ei-mitään. Olen vain pelannut, kierrellyt metsässä ja viettänyt aikaa kavereiden kanssa. Kävin toki myös poikaystäväni ja hänen äitinsä kanssa Kiuruvedellä. Minulla ei ollut hajuakaan, missä koko paikkakunta on, ennen kuin mupuseni isoäiti tarjosi meille iltapalalla leeppee. Leipää siis, noin suomeksi.

Ostin uuden viltin ja liikaa karkkia. Haluaisin kamalasti lähteä johonkin. Pikkusisko meni Ruotsiin, minulla melkein olisi ollut varaa. Kusipää isä vain päätti tehdä temput. Ja kyllä, minulla on täysi oikeus kutsua häntä kusipääksi. Pienenä vinkkinä, että saatan joutua viemään hänet käräjille elatustukiasioiden takia.

Pienenä vinkkinä: kaikkeen jauheliharuokaan kelpaa mausteiksi valkosipuli, sipuli ja tomaatti. Myös taco-mausteseos on namia. Siihen makaronia, kermaa, kananmunia ja juustoa niin hyvä tulee kun uunissa käyttää. Poikaystävä kysyi, teenkö mitään kirjolohesta. Sanoin, että opiskelija syö sen vaikka raakana jos vain itse pyydettyä kirjolohta on saatavilla. Lohifileet paistuivat kauniisti pannulla, kaveriksi keitettyjä varhaisperunoita ja kerma-voi-sipuli-sitruunakastiketta. Ehkä pisin kastikkeen nimi ikinä, mutta hyvää oli n__n

Juhannuskin meni kivasti, aamulla juostiin Alkossa ja ruokakaupassa, kun kaikki meni jo kahdeltatoista kiinni. Tosimiehelle ostettiin Cosmopolitania. Isä teki taas temput, ilmoitti kahdentoista jälkeen laittaneeni tilille vähän rahaa. Edelleen odottelen niitä elatustukia, en mennyt syömäänkään sinne vaikka kuinka pyysi. Kotona olin poikaystäväni ja kahden kaverin kanssa, meni hermo päättämättömyydestä ja sitten kaikki menivät minne menivät. Illemmalla yksi lähti kotiin ja me jatkoimme toisen tutun luo ja siitä rannalle. Sitten ruokaa, paikanvaihdos ja poikaystävän kanssa leffamähöystä.

Nyt voisin vähän siivota, kaapin paikka on jo päätetty mutta sohva ja ruokapöytä tuottavat ongelmia. Sitten tekisin caesar-salaattia. Ja Bailey's-juustokakkua, jos vain olisi crème fraîchea ja tuorejuustoa. Sitä sitten myöhemmin.

Now playing: Nancy Sinatra & Lee Hazelwood: Summer Wine